De rekenlijn tot 10

Workshop De Rekenlijn tot 10
door Hedianne Bosch

Op deze dag wordt de methode De Rekenlijn tot 10 toegelicht. De methode is bedoeld voor ouders en leerkrachten van kinderen met Downsyndroom die net beginnen met het ‘echte’ rekenen. In de methode komen de splitsen tot 10 en de plussommen tot 10 en tussen de 10 en 20 aan de orde. De methode is ontwikkeld op basis van jarenlange praktijkervaring met het rekenonderwijs aan deze doelgroep en houdt rekening met de leerpsychologie van deze kinderen. De Rekenlijn kan ook geschikt zijn voor andere kinderen met ernstige rekenproblemen.
( NB Aan deze methode vooraf is de workshop Rekenvoorbereiding te volgen. Hierin worden tien voorbereidende rekenvaardigheden behandeld die een kind moet leren voor het met de Rekenlijn tot 10 begint. Om te bepalen welke workskhop geschikt is voor een leerling kunnen diverse artikelen gelezen worden op deze site over het rekenproces.)

Kosten : 87,50 euro voor deelname en 60,00 euro voor de methode De Rekenlijn tot 10. N.B. Voor deelname in België geldt een opslag van 10 euro p.p. ivm reis- en verblijfkosten docent.

De workshop De Rekenlijn wordt gegeven door docente Heidi van Ginkel, voor opgave en informatie kun je mailen naar: Heidi van Ginkel .

Heidi van Ginkel kan, indien de link niet werkt, bereikt worden op: vanginkelheidi@gmail.com .

Deze eendaagse workshop kan worden gevolgd op:

Woensdag 23 mei 2018,  Amersfoort     10.30 – 16.00 uur

Zaterdag 16 juni 2018,  Amersfoort   10.30 – 16.00 uur

De methode De Rekenlijn tot 10  kan ook los besteld worden.
Klik op de volgende link voor informatie over het bestellen van de mappen. Bestellen