Leespraat Basis

Workshop ‘Leespraat’: een doorgaande lijn naar lezen en praten

De workshop is bedoeld voor ouders, begeleiders, logopedisten en leerkrachten van kinderen met Downsyndroom in de leeftijd van 2 tot 8 jaar. Maar ook bij oudere kinderen kan Leespraat het praten en lezen op gang brengen.
Tijdens de workshop wordt een overzicht van de methode gegeven en worden de praktische stappen gedemonstreerd. Er worden videofragmenten getoond en materialen bekeken.
Leespraat is primair een communicatieprogramma, waarbij praten en lezen zich gelijk op ontwikkelen. Het lezen ondersteunt en ontwikkelt het praten. Met een nadruk op de keuze van leeswoorden die uit de belangstellingswereld van het kind komen en functioneel zijn in de communicatie, kan vanaf het begin aan de uitspraak en het praten in zinnen gewerkt worden.

Kenmerkend voor Leespraat is de doorgaande lijn vanaf de peuterleeftijd door alle schooljaren heen. Leespraat betekent begrijpend en betekenisvol lezen vanaf het eerste leeswoord. Het visueel-analytische leesprogramma – het direct herkennen en onderscheiden van woorden, letters en woorddelen – vormt de basis voor het ontwikkelen van het denken, communiceren, en natuurlijk ook van het zelfstandig leren lezen. Leespraat biedt hierdoor een veilige weg naar lezen en praten voor kinderen die auditief zwak zijn en visueel sterk. Dit geldt voor veel kinderen met Downsyndroom, maar kan ook voorkomen bij andere kinderen met spraak-taalproblemen of ontwikkelingsachterstand.

Kosten: € 90,00  voor deelname en € 25,00 voor de map Leespraat (bij fysieke workshops).

Voor online workshops geldt een andere methodeprijs, namelijk: € 32,50,- voor de map Leespraat, inclusief verzenden binnen Nederland (voor België geldt een toeslag).

N.B. Voor deelname aan een fysieke workshop in België geldt een opslag van 10 euro p.p. ivm reis- en verblijfkosten docent.

Voor online workshops geldt een andere methodeprijs, namelijk:
€ 32,50,- voor de map Leespraat, inclusief verzenden binnen Nederland.

Voor de Leespraat workshops dient men zich op te geven via de betreffende docent, niet via deze website. Klik hiervoor op de naam van de docent, dan open je het emailadres.

Heidi van Ginkel kan, indien de link naast de workshopdatum niet werkt, bereikt worden op: vanginkelheidi@gmail.com

De eendaagse workshop Leespraat kan worden gevolgd op:

Woensdag 19 en 26 mei 2021     13.30 – 16.00 uur   
Heidi van Ginkel  Online workshop in 2 delen

Zaterdag 22 mei 2021     9.30 – 15.00 uur
Annemiek Reijnhout   Hansweert  (Zeeland)

Zaterdag 29 mei 2021  Online dagworkshop    
Heidi van Ginkel   10.00 – 12.30 en 13.30 – 16.00 uur 

Vrijdag 4 en 11 juni 2021       9.30 – 12.00 uur   
Heidi van Ginkel  Online workshop in 2 delen

Annemiek Reijnhout    (Zeeland)

Françoise Op de Laak   Limburg

Henriëtte van Zomeren (Groningen, Friesland)

De map van de methode Leespraat kan ook los besteld worden.
Klik op de volgende link voor informatie over het bestellen van de map. Bestellen