Online Oudertraining Leespraat

NB: In het schooljaar 2022-23 wordt er geen online oudertraining gegeven. Het is wel mogelijk om individuele online coaching van Hedianne te krijgen. Dit kost € 50,- per uur.

In oktober 2021 start een nieuwe online training in acht lessen, verdeeld over zes maanden. De lessen zijn speciaal ontwikkeld voor ouders, die een goede start willen maken met Leespraat. De training vindt vanaf 11 oktober ongeveer tweewekelijks plaats op  maandagavonden van 20.00 tot 21.30 uur.  De cursus is verdeeld in twee blokken. Er zijn vier lesavonden in 2021 en vier in 2022. De laatste lesavond is in maart 2021. De regelmaat waarin de training gegeven wordt, zorgt ervoor dat je de draad van Leespraat goed kan oppakken én kunt vasthouden.

Tijdens de training neemt Hedianne Bosch je mee door een aantal belangrijke oefeningen van Leespraat en krijg je veel achtergrondinformatie, zodat je als ouder zélf deskundig wordt in het begeleiden van je kind met Leespraat. De informatie is vooral toegespitst op de eerste fasen, maar er wordt ook een blik vooruit geworpen op de latere fasen en mogelijkheden van Leespraat.

De theorie wordt voortdurend gekoppeld aan de praktijk. Iedere les eindigt met een thuisopdracht, die in de volgende les besproken wordt. Aan de hand van gerichte vragen delen deelnemers hun ervaringen en videofragmenten met elkaar.

Na afloop van iedere les ontvang je een pdf met de belangrijkste punten uit de PowerPoint. Ook kun je tussen de lessen door per email vragen stellen aan de docent. Deze worden meegenomen in de volgende les of direct beantwoord.

De training is speciaal voor ouders en de inhoud van de lessen is daarop toegespitst. Daarom worden ook uitsluitend ouders toegelaten die zelf actief met hun kind met Leespraat bezig zijn.

De kosten voor de training zijn € 375,-. Na afloop ontvang je een certificaat van deelname.

De training die nu start is geschikt voor ouders die net starten met Leespraat en die een kind hebben in de leeftijd van 3-7 jaar.

Aan deze online training via Zoom kunnen 6 – 8 ouders deelnemen. Heb je interesse of wil je meer informatie? Mail dan even naar boschhedianne@gmail.com .