Leespraat Oudercursus

3-daagse Leespraat-verdiepingscursus voor ouders

door Hedianne Bosch

Als je de basisworkshop Leespraat hebt gevolgd, en eventueel ook de verdiepingsworkshop, dan kun je zelf een goede start maken met het werken met Leespraat met je eigen kind. Toch is het soms best lastig om de juiste volgende stap te vinden, probleempjes die zich voordoen op te lossen, of wat je thuis doet over te dragen naar anderen die met je kind bezig zijn op school of in een andere setting. Als je kind zich moeilijk kan concentreren of weinig interesse toont in de Leespraat activiteiten, wat kun je dan doen? En hoe kun je Leespraat combineren met andere dingen die je je kind wilt leren, bijvoorbeeld early intervention taakjes of zelfredzaamheid?

Al deze vragen en meer kunnen aan bod komen in deze driedaagse verdiepingscursus speciaal voor ouders. Tijdens de bijeenkomsten laten deelnemers videofragmenten zien met hun eigen kind. Je krijgt ook een paar kleine opdrachtjes en stuurt verslagjes in met betrekking tot de Leespraatactiviteiten die je met je eigen kind doet. Op basis hiervan ontvang je coaching op maat voor je eigen kind. Na afloop van de driedaagse kun je besluiten verder te gaan met doorgaande individuele begeleiding voor ouder en kind als je daar behoefte aan hebt. Alle bijeenkomsten vinden plaats in Leusden. De data zijn:

22 september 2018, 17 november 2018, en 2 februari 2019 van 10.00 – 13.30 uur. Kosten: € 240,-. Je kunt je hiervoor nu al opgeven. Mail je vragen of aanmelding naar boschhedianne@gmail.com .